Coaching

Home / Coaching

Coachen kan op vele manieren, belangrijk is dat het coachen aansluit bij jouw vraag en behoefte. Iemand die goed luistert naar jouw verhaal en een klankbord is. We werken op basis van wederzijds respect en vertrouwen.

Tijdens het intakegesprek Inventariseren we waar jouw vragen over gaan en waarin je wilt veranderen en waarin je wilt ontwikkelen en groeien.

De vragen die je hebt kunnen gaan over

  • Persoonlijke ontwikkeling en groei
  • Gedragspatronen
  • Balans vinden tussen werk en privé
  • Belemmerende overtuigingen onderzoeken en transformeren
  • Levensvragen
  • Psychosomatische klachten
  • Overig


Persoonlijke ontwikkeling en groei

Persoonlijke ontwikkeling en groei betekent bij Athis uit je comfortzone stappen. Leren om te zijn wie je bent met alle kwaliteiten en vaardigheden die je hebt. Dit doen we door middel van het onderzoeken van:

  • je lichaamshouding en uitstraling
  • je emoties
  • je gedachten

Het blijft niet alleen bij praten het gaat om de ervaring en de beleving die je opdoet tijdens een coaching sessie die bijdraagt aan je veranderings- en ontwikkelproces.

Gedragspatronen
Een groot percentage van ons gedrag is onbewust 95 procent. Wil je uit je gedragspatronen stappen dan vraagt dit bewustwording. Bewustwording van je gedachten, je emoties, je lichamelijke reacties geven inzicht in je gedragspatronen. Dit maakt dat je ze kunt veranderen in gedrag dat wenselijk is en bijdraagt tot je groei en ontwikkeling.

Balans vinden tussen werk en privé
De tijd die we hebben wordt opgevuld door werk, privé leven en slapen. Ben je tevreden met de huidige verdeling van je tijd of wil je hierin veranderingen aanbrengen? Slaat de balans door naar 1 kant en wil je meer evenwicht? Dan gaan we op een praktische wijze aan de slag waarmee je inzicht krijgt waar teveel energie in gaat zitten ten koste van datgene wat je graag wilt. Je krijgt handvaten om de gewenste veranderingen door te voeren.

Belemmerende overtuigingen onderzoeken en transformeren
Belemmerende overtuigingen vinden hun oorsprong in ervaringen die je hebt gehad . Deze ervaring heeft een beeld ,een gevoel en emotie gekoppeld aan elkaar. Je hebt destijds een besluit genomen dat nog steeds bepaalde delen van jouw leven beheerst. Op deze wijze reageren we als het ware vanuit de automatische piloot i.p.v. van uit een vrije gedachte of emotie. Het opsporen van een dergelijke overtuiging gebeurt op een pragmatische wijze waardoor deze kan transformeren in een ondersteunende.

Levensvragen
Heb je behoefte om samen naar je leven te kijken en te reflecteren?
Tijdens een sessie kijken we samen naar de weg die je al hebt afgelegd en waar je nu staat.
Je hebt belangrijke beslissingen te nemen over jezelf, je relatie of je werk en hebt behoefte om te sparren. Vanuit een helicopterview kijken naar je leven.

Psychosomatische klachten
Heb je last van je nek, rug of buik en zijn er geen fysieke oorzaken te vinden dan speelt stress vaak een belangrijke rol. Middels o.a. lichaamswerk leren om meer in contact te zijn met je lichaam. Luisteren naar je lichaam en wat het nodig heeft geeft verlichting van je klachten en zorgt ervoor dat je beter slaapt, je beter en vitaler gaat voelen.

Overig
Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen temperament en ervaringen.
Mogelijk heb je andere vragen of thema’s die je wilt bespreken dan bovengenoemde. Als je contact opneemt met me kan ik je adviseren.

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken